Haber

ERDOĞAN: GENÇLERİMİZİ AÇTIK

AK Üniversitesi Gençlik Şenliği’nde gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gençlerimizle aramıza kimseyi sokmadık, bundan sonra da kimsenin aramıza girmesine izin vermeyeceğiz. gençlik partisi olarak kuruldu ve yükseldi.Gençliğin önünü açtık.” dedim.

UniAKFest (Üniversite AK Gençlik Şenliği), AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Sarıyer’deki Volkswagen Arena’da düzenlendi. Öğle saatlerinde başlayan şenlikte gençler sanatçılar eşliğinde doyasıya eğlendi. Programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Gençlerle birlikte merkeze gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tribünde ortalarına oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın torunu ve oğlu Bilal Erdoğan eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan sahne alırken Sinan Akçıl da sahneye çıkarak ‘Şarttır’ şarkısını söyledi. Salonda gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, pankartları da okudu.

“İstiklal Marşı’nda Tanımlanan GENÇ”

Seninle gurur duymamak mümkün mü? Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslenerek, “Yükselin ey Güneş, bulutlar üzerimize parlasın. Mazlumlar türküsünü söylesin, Türk Yüzyılı başlasın. Yarın değil, şimdi çabuk. Gençler, ufkun ışığı” dedi. gözümüz gençler.Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kalbi ülkemizin her yerinde sizlerle birlikte salonumuzda.” Tüm gençlerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu gençle gurur duyuyoruz. Çünkü Türk Yüzyılını emanet edeceğimiz bu gençler milletimizin hayallerini gerçeğe dönüştürecek gençlerdir. Çünkü üzerimize yağan güneşle bulutları dağıtacak bu gençlik, geçmişten bugüne kurduğumuz köprünün temel taşıdır.” İstanbul’un İstanbul’u fethettiği yaştaki bu gençlik, uyuyanları uyandıracak gençliktir. destan.Ustanın hasretle andığı bu gençlik,zamanın benim,mekanın bana emanet olduğunun şuuruyla gençliktir.Çünkü karşımdaki gençlik İstiklal Marşımızın anlattığı gençliktir.Bu gençlik destandır. Milletimizin parlayan yıldızı, memleketimizin üzerinde asla. Gençliktir, ebedi ocağımız. Bu gençlik, onu zincire vurmaya çalışan delileri, kükreyen bir sel gibi esip geçecek gençliktir. Bu gençlik sığmaz bir gençliktir. yüreğinde imanı, yüreğinde kalbi, bileğinde kuvveti ve Allah vergisi zekasıyla uçsuz bucaksızlığa.”

“AK GENÇ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ GÖRMEK İSTİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin ve milletimizin geleceğini başka yerin değil, görmek isteyen AK Gençliğine baksın. Cumhuriyetimizin yeni asrını anlamak isteyen ötekine değil, AK Gençliğine baksın” dedi. Türk Asrının başlangıcını görmek istiyorsa gelsin şu AK Gençliğe baksın, öteki yere değil.” “Böyle bir gençlikle yürümeyi bana nasip eden Rabbime hamd ediyorum. Benden önceki nesillerden devraldığım dava ve mücadele bayrağını böyle bir gençliğe bırakmamı nasip eden Rabbime hamd ediyorum. birlik, beraberlik ve muhabbetimizin ilk gençlik yıllarından itibaren tüm hayatım.” “Davasına, vatanına ve milletine hizmet etmeye gönül vermiş bir büyüğümüz olarak bugün buradayım. Bir filozof der ki, ruhun gençliği bakidir. Biz de heyecan, şevk, azimle vatanımıza ve milletimize hizmet ettik.” Yaşımız ne olursa olsun gençliğimizin kararlılığını yapıyoruz.

“Birisi bizimle gençliğimizin ortasını açmaya çalışıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son dönemde birileri ısrarla nesilleri harflerle yaftalayarak gençlerimizle aramızda fark yaratmaya çalışıyor. Hain kurgulanmış bir ekip, görüntülerle, sokak röportajlarıyla, medya haberleriyle kendince operasyon çekiyor. Gençler burada İşte gençler burada İşte gençler karşımda Son bir yılda gençlerimizle birlikte 34 programda daha ön plana çıktık. gençler aynı yöne bakıyor, aynı duyguları paylaşıyor.Biz bire bir hayallerin peşinden koşuyoruz.Sosyal medyada birileri kendini zorlarken biz gençlerimizle göz göze,diz dizine göz göze geliyoruz. El ele gönül gönüle Türkiye Yüzyılına yürüyoruz Bu görüntüyü görünce önce çamur atmaya çalıştılar olmadı.Sonra taklit etmeye çalıştılar, olmadı’ t çalışıyor. Şimdi ne yapacaklarını bilmeden ileri geri sallanıyorlar. Ben wi İzmir’desin. Bırakın İzmir aradıklarını bulsun. Anlamadıkları şey şu: Bu planla, projeyle, senaryoyla, medyayla ilgili. Bir ajanstan alınan oyuncularla değil. Bu iş gönül işidir. Kalp işidir. Aşk işidir. Bu bir aşk işidir. Gençlerimizi seviyoruz. Gençlerimiz de bizi çok seviyor. İşte resim” dedi.

“1 MİLYONDAN FAZLA GENÇ ÜYE”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayatımızın her döneminde olduğu gibi başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı dönemlerimizde de hep çalıştık, çabaladık, gençlerimize hizmet etmeye çalıştık. Ben de var olmak istiyorum. Üniversite kampüslerinde AK Gençliğin sesini duyurun. Fakülte binaları, okul bahçeleri, kütüphaneler, kantinler kısacası her yerde.Kendinizi akademik olarak en iyi şekilde yetiştirirken, her türlü fikri, sosyal ve sportif faaliyette AK Gençliğin ön saflarında yer alın.AK Gençliğin iyilik yapma iradesini gösterin. vatan ve millet adına yapılan çalışmalarda, üniversite topluluklarında, öğrenci kulüplerinde, her türlü düzenlemede AK Parti dün olduğu gibi bugün de yarın da gençlerimizden en çok oy alan parti olmaya devam edecektir. bin yeni ve toplamda 1 milyondan fazla genç üyesiyle AK Parti’nin farkını ve gücünü ispatlamıştır.AK Partili gençler şunu çok iyi bilmelisiniz.Yargıtay kayıtlarına göre genelkurmay sayısı üye AK Parti’nin s’si 11 milyon 241 bine yükseldi ki bu diğer partileri üst üste koysanız dahi ulaşamayacakları bir sayı 3 kat arttı. Vatana ve millete hizmet bayrağını taşıyan gençlerimizle birlikte. Dün millet saflarında yer alan AK Parti’de bugün milletvekilleri, bakanlar, parti yöneticileri, bürokratlar, sivil toplum temsilcileri, girişimciler ve üreticiler olarak hayatın farklı alanlarında yol yürümeye devam ediyoruz.

“GENÇLERİMİZLE KİMSEYİ GİRMEDİK, BUNDAN SONRA DA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün AK Parti bayrağını üniversite düzeyinde temsil eden gençlerimiz yarın da aynı görevleri üstlenecekler. Biz çevremize kimseyi sokmadık, kimseyi de sokmayacağız. AK Parti” gençlik partisi olarak kuruldu ve yükseldi. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecek. Türk Asrının nesli, yanınızdayız. Onları mahsüllerine terk ettiğimiz için bize kızgınlar.” .

“GENÇLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onlar bize düşman. Çünkü biz gençlerimizin her derdini çözüyoruz, her talebini karşılıyoruz, her hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz, istismar alanlarını kaybedenlerin öfkesi bizim meziyetimizdir. Dün Antalya’daydık. .Antalya kepezde resmi rakamları sordum 90 bin vardı sonra sel felaketinden dolayı kumlucaya gittik orda da 13 bin kişi vardı oradan manavgata geçtik orda bitirdik bizden önce 1 yıla ulaştı 450 köy evini sahiplerine teslim ettik.Yıllarca bu ülkenin bazı çocukları okul kapılarından geri çevrildi.Mağdur oldu,başörtüsü yasağının zulmünü gördü.Yıllarca çocuklar Üniversite kontenjanları yetmediği için bu ülkenin büyük bir kısmı yükseköğrenimden mahrum kaldı.Gençler bakın ben size bir şey hatırlatacağım.Üniversiteye girdiğimizde kaç tane lise mezunu üniversiteye alınıyor biliyor musunuz? var mı böyle şey artık Eklemek isteyen herkese kapımız açık. Bunları yaptık. Gençlerin önünü açtık, biz. Yıllardır bu ülkenin çocukları yüksek öğrenim ücreti ödemenin çilesini çekti. Yıllarca bu ülkenin çocukları üniversite eğitimlerine devam edecek maddi imkânlar ve kalacak yurt bulamadıkları için okulu bırakmak zorunda kaldılar. Yıllarca bu ülkenin çocukları terör örgütlerinin pençesine itildi. , dağlarda ve mağaralarda ölüme sürüklendiler. Bu ülkenin çocuklarının özgürlük, hak, talep hayallerini konuşmaları bile yasaklandı. Yıllarca bu ülkenin evlatları kendi vatanlarında garip, kendi memleketlerinde parya muamelesi gördüler. Ülkemizin her sorunu gibi biz de gençlerimizin tüm bu sorunlarını emeklerimizle birer birer çözdük” dedi.

“3,3 MİLYON ÖĞRENCİMİZİN KREDİ ÖDEME ENDEKSİ BORÇLARINI TEMİZLEDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mesleki eğitimde özellikle katsayı sayısında en büyük darbe adaletsizliktir. Buna son verdik. Kızlarımıza yapılan haksızlıkların ötesinde bir hakaret olarak gördüğümüz başörtüsü yasağını kaldırdık. Üniversite harçlarını .000 TL’ye indirdik.İsteyene kredi veya burs vererek yurtlarımızın kapasitesini 850 bine çıkardık.Herhangi bir ücret gündemi var mı?Hayır. Üniversite öğrencilerimiz için 45 liradan, bu yıl itibari ile lisans için 1.250 liraya, yüksek lisans için 2 bin 500 liraya, doktora için 3 bin 750 liraya çıkardık. Yurtlarımızda kalan 800 gıda yardımı da yapıyoruz.Geçmiş yıllarda mezun olan 3.3 milyon öğrencimizin 26 milyar liralık kredi geri ödeme endeks borcunu sildik.Bundan sonra öğrencilerimiz sadece y herhangi bir artış olmaksızın aldıkları kredi miktarı. Geçen yıl yaptığımız düzenleme ile üniversite eğitimini herhangi bir nedenle bırakmak zorunda kalan 4 milyon 242 bin vatandaşımızın okullarına dönmesini sağladık. Ülkemizin 81 iline yayılmış 432 gençlik merkezimiz ve 352 gençlik ofisimiz ile milyonlarca çocuğumuzun sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif faaliyetlerine destek oluyoruz. Sanayiden tarıma, bilimden spora, istihdamdan barınmaya her alanda gençlerimizin yanındayız. Sadece bilimde, teknolojide, sporda, sanatta değil, bizi biz yapan değerlerimizle de gençlerimizi geleceğe hazırlamanın gayreti içindeyiz.”

“2023’TE AK PARTİ’Yİ YENİDEN ZİRVEYE ÇIKARMAYA HAZIR MIYIZ?”

Gençlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023 hedeflerimizin her aşamasını gençlerimizle birlikte gerçekleştirdik. Gençlerimizle birlikte yeniden Türkiye’nin asrı. Bunun için öncelikle 2023 seçimlerini 16. seçim zaferimizle taçlandırmamız gerekiyor. Buna hazır mıyız? Sevgili gençler öyle bir ses verin ki yurdumuzun dört bir yanında duymayan insan kalmasın. Gençlerimizi arka bahçelerinin paryası olarak görenlerin yüreği ürpersin. Öyle bir ses verin ki, bayrağımızın dalgalanmasından, dualarımızın göğe yükselmesinden rahatsız olanların süngüleri düşsün. Öyle bir ses verin ki, gençliğinizin coşkusuyla 85 milyonun hepsinin gözleri parlayın gençler biz hazırmıyız türkiye asrını kurmaya gençler hazırmıyız ak partiyi 2023 de yeniden zirveye taşımaya gençler ülkenin geleceğinin sorumluluğunu üstleniyor Millet yemeye hazır mıyız Gençler hep bir aradayız tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet dediğimiz kutlu nöbeti devralmaya hazır mıyız Türkiye olarak, gençler olarak, millet olarak kenetlenmeye hazır mıyız? Büyük, diri, kardeş gibi Gençler, özgürlüğümüze, hakkımıza, hukukumuza, değerlerimize, geleceğimize sahip çıkmaya, can kulağıyla sahip çıkmaya hazır mıyız Gençler, Türkiye’yi ilk 10’a sokmaya hazır mıyız? siyasi ve ekonomik olarak dünya ülkeleri arasında olduğunu bir kez daha kanıtlamaya hazır mıyız? e AK Parti ve Cumhur İttifakı sandıkları patlatarak sizin partiniz mi? Tanrı hepinizi korusun. Seçim gününe kadar durmayın, devam edin” dedi.

Cengiz Kurtoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından sahnede sürpriz bir isim olarak ‘duyanlar ve duymayanlar için’ şarkısını seslendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort