Haber

Yıkılan Hastane Enkazında Eşini Kaybeden Birlik Sağlık Sen Hatay Temsilcisi Abdullah Gül: “10 yıl önce uyardık, hastaneyi hala oraya yaptılar”

KERİM UĞUR

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde yıkılan Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binasının enkazında hemşirenin eşini kaybeden Birlik Sıhhat Sen Hatay Temsilcisi Abdullah Gül, hastanenin çalışmasından sorumlu kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Hastanenin depreme karşı asılsız raporu olmasına rağmen faaliyetlerine devam ediyor. Depremin ardından İzmir’e yerleşen Gül, 10 yıl önce hastane binasının arızalı olduğu konusunda defalarca uyardıklarını belirterek, “Nasılsa o hastaneyi oraya yapmışlar” dedi.

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 12 yıldır sağlık memuru olarak görev yapan Birlik Sağlık Sen Hatay İl Temsilcisi Abdullah Gül, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çökmesi sonucu enkaz altında kalan hemşire eşini kaybetti. Ek bina depremde. Depremin ardından İzmir’e yerleşen Gül, bugün Birlik Sıhhat Sen Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Gül, burada yaptığı açıklamada, hastanenin depreme dayanıklı olmadığı yönündeki haberlere rağmen faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, yetkililer hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

“DEPREMİN BEŞİNCİ GÜNÜNE KADAR EKİPLER YETERLİ OLDU”

Depremin beşinci gününe kadar grupların yetersiz olduğunu ifade eden Abdullah Gül, “Eşim Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binasında meydana gelen depremde hayatını kaybetti. Bu süreçte birçok imkansızlıklar ile boğuştuk. Kimse bize yardım eden olmadı. Kendi imkanlarımız ile çok sayıda insanın hayatını kurtardık” Beşinci güne kadar hep yetersiz kaldı. Ancak yetmişten fazla canımızı kaybettik. Sürecin yedinci günü öğleden sonra sadece sağlık müdürümüz geldi. Bizi uzaktan izledi ve geri döndü. Hiçbir şekilde yardım almadık” dedi.

“BİNA DENİZ KABUĞUNA SAHİPTİR”

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin depreme dayanıklı olmadığı yönündeki haberlere rağmen 2006 yılından beri faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Abdullah Gül, şunları kaydetti:

“Hastanemizin 2006 yılından beri titreme zafiyet raporu var. Bu konuda aralıklarla yapılan araştırmalar da titremenin dengesiz olduğunu ortaya koydu. 2006 yılından beri depreme dayanıklı raporu olmasına rağmen eşim dahil 70’den fazla kişi, Hastanenin çalışır durumda olması nedeniyle yaşamını yitirdiğini, o binanın inşaatını üstlenen müteahhit ve yapılmasına rağmen halen çalışır durumda kalmasını uygun gören yöneticiler hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. vibrasyona dayanıklı değildir.”Ütülerin kontaklarının yanlış yapıldığına, eksik yapıldığına şahit olduk. Oradaki uzmanlarla birlikte” dedi.

“11 YIL ÖNCE UYARDIK AMA SESİMİZİ DUYMADILAR”

Birlik Sağlık Sen olarak 10 yıl önce yetkilileri uyardıklarını belirten Gül, şunları söyledi:

“Biz sendika olarak 2010, 2011 ve 2012 yıllarında yeni devlet hastanemiz şu anki konumunda fay hattı üzerine yapıldığı için yapılmaması gerektiğine dair basın açıklamaları yaptık. Hareketlerimiz oldu. Pankartlarımızı açtık. İnsanları uyardık. 11 yıl önce yetkilileri uyardık platformlar oluşturduk sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket ettik ama o dönemin yetkilileri sesimizi duymadı yine oraya o hastaneyi yaptılar madem bu hastane fay hattı üzerinde. , şu anda yıkılmasına karar verildi.6 yıllık hastanemizin yıkılmasına karar verildi.Hatay’da Kırıkhan Devlet Hastanesi, Hatay Devlet Hastanesi, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ek bina, Mustafa Kemal Üniversitesi, hiçbiri yok. şu anda kullanılmaz durumda ayrıca İskenderun Devlet Hastanesi ek binası kullanılmaz durumda şu anda hastaneler tarafından yönetiliyor sizi sonuna kadar takip edeceğiz bundan sonra diğer illerdeki diğer vatandaşlarımız da yaşamasın diye bu çabayı göstereceğiz Bu acıları sendikamız olarak takip edeceğiz” dedi.

haber-osmaneli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu